De organisatie van de afgelaste Grand Prix van Bahrein is nog altijd op zoek naar een nieuwe datum om de race later in het seizoen alsnog te houden.

De Grand Prix van Bahrein had half maart eigenlijk de seizoensouverture van 2011 moeten zijn, maar werd medio februari wegens de onlusten in het land afgelast.

De Bahreini hebben echter tot 1 mei de tijd om te kijken of ze een vervangende datum kunnen vinden om het raceweekend in te plannen, mits de rust wederkeert in het koninkrijk en de datum niet conflicteert met de rest van de racekalender.

Salam bin Hamad Al Khalifa, kroonprins van Bahrein en tevens betrokken bij de organisatie van de race, beweert nu dat de orde is teruggekeerd in de olierijke golfstaat: “Het is weer veilig en het leven verloopt weer op de normale manier”, verkondigt hij tegenover het persbureau Bahrain News Agency.

Al Khalifa geeft verder aan dat men er in Bahrein nog immer naar kijkt of de geannuleerde race later in het jaar ingehaald kan worden: “We staan in constant contact met de betrokken autoriteiten om te kijken of we de Grand Prix alsnog kunnen houden”, luidt zijn verklaring.

Het vinden van een nieuw plekje op de kalender kan echter een problematisch karwei worden voor Al Khalifa en de FIA, aangezien veel teams al duidelijk hebben gemaakt dat ze er niets voor voelen om in de zomerstop richting (het dan snikhete) Bahrein te gaan en het ook later in het seizoen – vooral logistiek gezien – lastig is om tussen de andere overzeese races door plek op de kalender te vinden.