Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger denkt dat Sebastian Vettel de juiste keuze heeft gemaakt door zijn contract met Red Bull te verlengen. De voormalig teambaas van de huidige wereldkampioen denkt dat Vettel zich vooral ‘op zijn plaats’ voelt bij het Oostenrijkse team.

“Het is duizend keer beter om vijf keer wereldkampioen te worden met Red Bull, dan er geen één te winnen met Ferrari”, vertelt Berger aan een Oostenrijkse krant. “Ik denk dat Vettel de juiste keuze heeft gemaakt. Hij is nu echt op zijn plaats en kent de mensen in het team goed. Er is dus geen reden om weg te gaan. Hij heeft de beste auto van het veld op dit moment”

“Misschien kan hij ooit nog naar Ferrari gaan”, vervolgt Berger die zelf in totaal maar liefst zes jaar voor de Italiaanse renstal reed. “Maar dat moet hij pas doen als ze de beste auto hebben gebouwd. Dat is op dit moment zeker nog niet het geval.”

Verder is Berger van mening dat Mark Webber aan het eind van het jaar afscheid moet nemen. Volgens de Oostenrijker zou hij moeten worden vervangen door Kimi Räikkönen. “Ik vind Kimi een hele goede coureur. Hij zou een fantastisch duo met Vettel vormen. Ik zou absoluut voor hem kiezen.”

Vettel verlengde zijn contract met Red Bull onlangs tot het eind van 2015. De Duitser won drie wereldtitels en kwam in 28 Grands Prix als eerste over de streep in een Red Bull. Eén keer won hij voor het zusterteam Toro Rosso. Op dit moment leidt Vettel opnieuw de dans. Met 132 WK-punten staat hij 36 punten voor op naaste belager Fernando Alonso.