*

‘Beter voorbereid’ Haas presenteert auto 26 februari

Daan de Geus

Daan de Geus

17 februari 2017 11:52

‘Beter voorbereid’ Haas presenteert auto 26 februari

Bij het team van Haas verlopen alle voorbereidingen volgens plan en beter dan vorig jaar, waarbij het haar nieuwe auto op 26 februari, de dag voor de wintertests, presenteert.

Dat maakt de Amerikaanse formatie op haar eigen website bekend. Het team dat in 2016 in de Formule 1 debuteerde, noemt haar tweede auto de VF17, na de VF16 uit 2016.

Haas deelt haar presentatiedatum met Red Bull en Toro Rosso. Opvallend is dat Haas specificeert dat het om een ‘livery launch‘ gaat, waarbij de vraag dus is of het alleen om de onthulling van de livery gaat en Haas verder geen duidelijk beeld zal geven van hoe de auto er aerodynamisch uitziet.

‘Beter’
Een dag later, op de 27ste, zal de VF17 echter sowieso direct in actie te zien zijn op de baan, want dan beginnen de wintertests in Barcelona. Haas is daar ‘beter op voorbereid dan een jaar geleden’, zo vertelt teambaas Günther Steiner aan Motorsport.com.

“Alles verloopt vooralsnog volgens plan en beter dan vorig jaar”, zegt hij. “Dat we inmiddels op de ervaring van een compleet seizoen kunnen bogen, is zeer nuttig voor ons, terwijl we daarnaast hebben geleerd beter samen te werken met onze technische partners Ferrari en Dallara.”

Haas heeft volgens Steiner verder flink geïnvesteerd in het aantrekken van meer, ervaren personeel, waardoor het team verwacht het beter te doen dan in 2016. Het debuutjaar van Haas was al indrukwekkend, met 29 punten en een achtste plek in het WK.

Romain Grosjean was in 2016 in z’n eentje verantwoordelijk voor alle 29 punten van Haas en blijft in 2017 bij het team. Esteban Gutiérrez keert er niet terug . Hij is vervangen door Kevin Magnussen. Grosjean en Magnussen hebben de afgelopen weken al stoeltjes gepast op de fabriek bij Dallara, in Italië.

 

Foto: Haas F1 Team.