Jules Bianchi kreeg op de vrijdag in Jerez uitgebreid de kans om de Marussia MR03 te leren kennen, nadat Max Chilton een dag eerder al de shakedown mocht verzorgen. Bianchi is tevreden.

Jules Bianchi completeerde in totaal 25 rondjes op de laatste testdag in het Spaanse Jerez. Dat is geen wereldprestatie, maar als je het spiegelt aan de prestaties van enkele andere teams afgelopen week, verdienen ze wellicht een complimentje.

Jules Bianchi is er zelf in ieder geval heel tevreden mee: “Ik ben echt opgetogen over de eerste kennismaking met de MR03. De auto voelt geweldig aan! Ik heb met 25 ronden aardig wat kilometers kunnen maken, maar je wilt natuurlijk altijd meer. Er is echter zoveel dat we moeten leren over de nieuwe auto, dat vraagt om tijd en geduld.”

“In eerste instantie maakte de regen het ons niet makkelijker, maar toen we eenmaal tevreden waren met hoe de auto in de basis functioneerde, konden we er eens goed voor gaan zitten en op slicks enkele ronden aaneenrijgen. We zijn nog maar net begonnen, maar de eerste tekenen zijn gezien de omstandigheden goed. Dit is zeker geen slechte start voor ons.”