Jules Bianchi heeft ook op de derde en laatste testdag op Magny-Cours de snelste tijd gereden. Na het uitstapje naar Force India gisteren, keerde de Fransman vandaag terug in de Ferrari.

In de ochtend maakte Bianchi op een nat circuit voor het eerst kennis met de intermediates van Pirelli, waarna hij in de middag wat serieuzer aan de slag kon toen de baan eenmaal was opgegdroogd. Ferrari richtte zich hierbij met name op het uitproberen van verschillende voorvleugels en met het oog op de laatste serie Grand Prix’ werden ook de aerodynamische tests voortgezet.

Met 1.16.985 kwam Bianchi niet aan de tijd die hij op dinsdag wist te rijden, maar hij kan als excuus aandragen dat de omstandigheden minder goed waren. Rodolfo Gonzalez was in de Force India na 79 ronden met 1.18.018 aanzienlijk langzamer, maar de tijd was desondanks genoeg voor de tweede plaats. De Venezolaan hield zich vooral bezig met het testen van banden, het oefenen van pitstops en het simuleren van starts.

Bij Mercedes nam Brendon Hartley het stuur over van Sam Bird. Hij moest genoegen nemen met de derde tijd. Na 87 ronden was een 1.18.671 zijn snelste tijd. Bij Mercedes is Hartley verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de simulator en na jaren zonder een meter te hebben gereden in een echte F1-auto was dit een buitenkans voor de Nieuw-Zeelander.

1.  Jules Bianchi  Ferrari  1m16.985s  136
2.  Rodolfo Gonzalez  Force India-Mercedes  1m18.018s  + 1.033  79
3.  Brendon Hartley  Mercedes  1m18.671s  + 1.686  87