Het Franse circuit Magny-Cours hoopt binnenkort weer een plek op de Formule 1-kalender te kunnen krijgen. De plaatselijke burgemeester hoopt dat ze de Franse Grand Prix kunnen afwisselen met Paul Ricard.

In 2008 reed de Formule 1 voor het laatst op Magny-Cours. Daarmee verdween de Franse Grand Prix van de kalender, totdat deze in 2018 terugkeerde op het circuit van Paul Ricard. Dat bleek nog geen groot succes te zijn, aangezien de toeschouwersaantallen wat tegenvielen en de races op het circuit, met uitzondering van 2021, weinig spektakel boden.

Nu hoopt de burgemeester van arrondissement Nevers, waar het Circuit Magny-Cours ligt, Denis Thuriot, dat de Formule 1 naar zijn stad terugkeert. Het liefst zou hij dan zien dat de Franse Grand Prix wordt afgewisseld met Paul Ricard. “Ik probeer de Formule 1 terug te krijgen”, zegt Thuriot tegen de Franse editie van Motorsport.com.

Lees ook: Voorlopig geen Russische GP meer: Formule 1 zegt contract op

Thuriot verklapt dat hij vorig jaar al probeerde om de Formule 1 terug te brengen naar Magny-Cours, toen de Turkse Grand Prix – in eerste instantie – geannuleerd werd. “Nu denk ik dat we met de annulering van de Grand Prix van Rusland wat kunnen proberen”, aldus Thuriot.

Magny-Cours was van 1991 tot en met 2008 gastheer van de Franse Grand Prix. De race werd van de kalender gehaald omdat de toenmalig Formule 1-baas, Bernie Ecclestone, nog maar weinig voelde voor de ligging van het circuit. Felipe Massa was de laatste Formule 1-winnaar op Magny-Cours.

Foto: Motorsport Images