Bernie Ecclestone acht de kans klein dat er binnen afzienbare tijd weer een Grand Prix wordt verreden in Frankrijk. Volgens de Formule 1-baas zijn er in het land geen geschikte locaties.

Frankrijk was in 2008 voor het laatst gastheer van een Formule 1-race. Vanaf 1991 werd de Grand Prix gehouden op Magny-Cours, en dat circuit was niet bepaald populair. Niet alleen vanwege het niet al te uitdagende baanontwerp, maar ook vanwege de ligging in the middle of nowhere.

“Er is in Frankrijk geen goed circuit te vinden”, concludeert Ecclestone dus tegenover Sky Sports. “We zijn weggegaan uit Frankrijk omdat niemand er meer gelukkig van werd.” Tenzij er een alternatief voor het saaie Magny-Cours wordt gevonden blijft dat zo, denkt de Formule 1-baas. “Ik denk dat er in Frankrijk wel steun te vinden is voor een race, maar op deze locatie wordt niemand er vrolijk van.”

Uitbreiding

Ondertussen zoekt de 84-jarige zakenman onverminderd naar interessante nieuwe Grand Prix-oorden. Daar zit een oude bekende tussen: “Ik zou graag een race in Zuid-Afrika zien”, verklapt Ecclestone.

Maar het Formule 1-opperhoofd is ook zijn gedroomde race in New Jersey nog niet vergeten. “Ik ben teleurgesteld dat dat niets is geworden”, zegt hij over de Grand Prix die eigenlijk al in 2013 op het programma stond, maar wegens financiële problemen werd uitgesteld en uiteindelijk afgeblazen.

Ecclestone geeft de hoop op een race met de skyline van New York op de achtergrond echter nog niet op. “Misschien lukt het nog. Ik denk het wel.”