Jules Bianchi heeft zichzelf uitermate verrast door Q2 maar op een halve seconde te missen. De Marussia kwalificeerde zich uiteindelijk als 18e, voor zijn teamgenoot Max Chilton (21e) en de twee Caterhams.

Bianchi: “We waren zo dicht bij Q2. Door dat kleine verschil weet ik nu dat er meer mogelijk is. We hebben tot nu toe een zwaar weekend met veel bandenslijtage. Het zou voor ons prettig zijn als het droog blijft, want wij hebben ook vandaag niet in de regen gereden. Ik hoop dat ik morgen een goed resultaat kan neerzetten om het team te bedanken voor hun harde werk aan de auto dit weekend.”

Max Chilton is een beetje teleurgesteld na zijn kwalificatie. “Ik kan nog niet het optimale uit de auto halen en dat is jammer. We hebben het hele weekend problemen gehad met de afstelling en de banden. Ik ben wel blij dat ik steeds een Caterham achter me hou. We kunnen langzaam naar voren gaan kijken en proberen de aansluiting te vinden bij de middenmoters.”

John Booth, teambaas van Marussia, kijkt met een goed gevoel terug op de kwalificatie. “Na een natte sessie in Australië is het prettig dat de coureurs nu onder normale droge omstandigheden kunnen kwalificeren. Als debutanten in Formule 1 moeten ze nog veel leren en dan zijn deze omstandigheden gunstiger.”