Jules Bianchi heeft alsnog een Formule 1-zitje bemachtigd. Marussia heeft zojuist bekend gemaakt dat de Fransman Luis Razia vervangt. De geldschieters van de Braziliaan bleven in gebreke.

Bianchi liep eerder deze week nog het laatste Force India-zitje mis, dat naar Adrian Sutil ging. Dat leek het laatste vacante stoeltje te zijn geweest, aangezien Razia toen nog Marussia-coureur was. De Braziliaan kon volgens Autosport niet aan zijn tweede betalingstermijn voldoen.

“Ik ben dolblij dat ik een racestoeltje bij Marussia bemachtigd hebt. Ik heb de afgelopen winter hard gewerkt om dit jaar Formule 1 te kunnen racen.  Er waren verschillende mogelijkheden. Ik ben heel erg blij dat ik de kans krijg om te laten zien dat ik klaar ben voor de volgende stap in mijn carrière.”

Bianchi is al meerdere jaren onderdeel van Ferrari’s jeugdopleiding. De Fransman moet naar verluidt 5.7 miljoen euro meebrengen om voor Marussia te gaan racen. Vorig jaar liep Bianchi nog de World Series-titel mis, nadat hij werd verslagen door debutant Robin Frijns.

“Ik ben de Ferrari Driver Academy erg dankbaar voor hun steun en de kans die ze me gegeven hebben tot bloei te komen als coureur. Ze hebben me daarnaast goed geholpen me voor te bereiden op deze spannende utdaging. De komende twee weken van mijn voorbereiding op het seizoen zal enorm druk worden maar ik ben er klaar voor om morgen voor het eerst in de MR02 te rijden.”