Met een gridstraf aan zijn broek en grotendeels in het water gevallen Q3 is het logisch dat Kevin Magnussen teleurgesteld was na afloop van de kwalificatie. Dat McLaren-collega Jenson Button – goed voor P4 – dat ook was, is wat raadselachtiger.

Button heeft in Sotsji namelijk zijn beste gridpositie in zeven races tijd verzameld. “Na drie kwalificaties op rij waarin ik een fout maakte, is het ook wel fijn dat ik nu eens een goed rondje heb neergezet”, mompelt een desondanks verrassend humeurige Button ten overstaan van de camera’s van de BBC.

Waar de wereldkampioen van 2009 mee zit, is gissen, maar de Brit maakt in ieder geval duidelijk niet gelukkig te zijn met hoe het – voor de kwalificatie – in VT3 ging. “Nadat het tijdens de vrijdagtrainingen zo lekker liep, ging het in VT3 voor geen meter.”

“Het enige positieve wat daar over te zeggen valt, is dat we ons hoofd in ieder geval koel hielden en gelukkig een goede kwalificatie-auto hadden en het in de middag wel prima ging”, vervolgt Button binnensmonds. “Ik hoop nu alleen niet dat we door de wijzigingen die we voor de kwalificatie hebben gemaakt, onze set-up wat betreft de lange runs niet hebben geslachtofferd”, zo stipt hij aan.

“Onze lange runs op vrijdag waren immers oké. Niet zo snel als van de jongens die nu voor ons staan, maar wel sneller dan die van de jongens die achter ons op de grid terecht zijn gekomen”, aldus Button.

Magnussen
In de andere McLaren MP4-29 kwam Kevin Magnussen met slechts één serieuze run in Q3 – wat gezien het op temperatuur krijgen van het rubber in Sotsji niet ideaal was – op knappe wijze nog tot P6. Wegens het wisselen van zijn versnellingsbak na VT3 moet de Deen echter vijf startplekken inleveren, dus hij begint de Grand Prix van zondag vanaf de elfde positie.

“Dit was een slechte dag voor me”, verklaart een evenzeer teneergeslagen Magnussen eveneens tegenover de BBC. “Q2 was lastig en Q3 was eigenlijk geen beginnen aan. We moeten nagaan waarom. Ik heb daarnaast ook de gridstraf nog in te lossen, wat pijnlijk is.”