Drie dagen na afloop van de Oostenrijkse Grand Prix gaat de voorverkoop van de volgende editie alweer door het dak. Volgens Jeroen Huis In ’t Veld van XS2Event, de officiële ticketpartner van FORMULE 1 Magazine, zijn er inmiddels tienduizenden kaarten verkocht. “Sommige tribunes zijn al uitverkocht.”

De GP van Oostenrijk is de laatste jaren een populaire onder Nederlandse fans. Afgelopen week werd de Red Bull Ring in Spielberg door tienduizenden oranjefans overspoeld. Wie er volgend jaar (opnieuw) bij wil zijn, dient snel te handelen. “Sommige tribunes zijn nu al al compleet uitverkocht”, stelt Jeroen Huis In ’t Veld van XS2Event, “terwijl de kaartverkoop maandagochtend pas is begonnen.” Hij schat dat er binnen 72 uur al zo’n 40.000 tot 50.000 kaarten de deur zijn uitgegaan.

Hoewel er via www.formule1.nl/tickets geen tribunekaarten verkrijgbaar zijn, is dat volgens Huis In ’t Veld slechts tijdelijk. “We weten niet precies welke tribunes er nog bij gaan komen. Dit jaar waren er ook enkele tribunes extra bijgebouwd. Als er nieuwe kaarten voor de race van 2023 beschikbaar komen, en dat gaat zeker gebeuren, dan zullen die via ons te bestellen zijn. Ik adviseer mensen die volgend jaar naar Spielberg willen daarom de site goed in de gaten te houden. Staanplaatsen zijn trouwens nog wel direct te bestellen.”

De Grand Prix van Oostenrijk staat volgend seizoen voor 2 juli op de (voorlopige) F1-kalender, een week eerder dan dit jaar. Huis In ’t Veld heeft goed nieuws voor fans die in de komende maanden nog een race willen bezoeken. “Voor de Grands Prix van Monza, Singapore en Abu Dhabi hebben wij nog voldoende kaarten beschikbaar.”

Voor alle informatie over het bestellen van Formule1-tickets: www.formule1.nl/tickets