De ontwikkelingen tijdens de GP van Bahrein waren voer voor speculatie wat betreft de verhoudingen binnen Ferrari. Sebastian Vettel was het hele weekend al langzamer dan teamgenoot Charles Leclerc en ging in de race ook nog opzichtig in de fout. Is het niet tijd voor een ommekeer?

Lees ook: VT2: Bottas nipt sneller dan Vettel, problemen voor Leclerc

Teambaas Mattia Binotto staat in zijn eerste jaar als nummer 1 binnen Ferrari meteen voor dit lastige dilemma. Vettel is een viervoudig wereldkampioen, Leclerc is de rookie maar het Ferrari-rood zit hem als gegoten. De jonge Monegask zag in Bahrein dan wel een zeker lijkende overwinning in rook opgaan, de boodschap was duidelijk: Hier ben ik en ik ben snel. Toch lijkt hij als het gaat om prioriteit binnen het team nog even geduld te moeten hebben.

(tekst gaat verder onder de foto)

Foto: Motorsport Images

“Zoals ik heb gezegd aan het begin van het seizoen, zullen wij in het geval van een 50-50 situatie de voorkeur geven aan Sebastian. Hij krijgt dan het voordeel van de twijfel, hij is de meest ervaren man. Hij heeft al vier titels en voor ons is hij degene die het meest waarschijnlijk om de titel gaat vechten”, zei Binotto vandaag. “Maar we hebben ook afgesproken met de coureurs dat dit kan veranderen na een x aantal races. Als de situatie verandert door pech of wat voor oorzaak dan ook, kunnen we van gedachten veranderen.”

De Zwitser zegt altijd een maximaal resultaat na te streven maar geeft de coureurs ook de vrije hand om het gevecht met elkaar aan te gaan. “Op de baan zijn ze vrij om te strijden. Als er één duidelijk sneller is, zal hij voorrang krijgen. Charles kreeg in Bahrein de mogelijkheid om van pole te starten, hij was in de positie om voor de overwinning te gaan.”

Lees ook: Verstappen ‘happy’ na vrijdagtrainingen: ‘We zitten er hier beter bij’