*

Verstappen ‘happy’ na vrijdagtrainingen: ‘We zitten er hier beter bij’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 april 2019 10:16

Verstappen ‘happy’ na vrijdagtrainingen: ‘We zitten er hier beter bij’
Motorsport Images

Een tevreden Max Verstappen na de vrijdagtrainingen in China: de Nederlander eindigde achtereenvolgens als vierde en derde in de beide sessies en was goed te spreken over hoe zijn Red Bull het doet.

Want dat balansprobleem uit Bahrein, dat is opgelost. Dat vertelde Verstappen donderdag al op het Shanghai International Circuit, en voor de goede orde herhaalde hij het vrijdag nog maar eens toen de bevestiging daar was: “We hebben daar geen last meer van.” Dat blijkt uit de tijden: in VT1 zat hij op P4 vier tienden van de snelste tijd af, in VT2 was hij derde op 0.221 seconde.

Lees ook: Verstappen: ‘Probleem uit Bahrein opgelost, verder niks fundamenteel mis met RB15’

Happy‘ noemt Verstappen zichzelf verder wat betreft zijn gevoel achter het stuur van de RB15. “We hadden al gedacht dat het beter zou gaan zonder dat probleem. En we zitten er hier denk ik ook dichter op”, doelt hij op de strijd vooraan, met Mercedes en Ferrari. Wat los van de setup belangrijk is in China, zo heeft hij al gemerkt, is het managen van de banden. “Het is niet altijd leuk om zo te rijden, je banden steeds zo in de gaten houden, maar dat weegt hier zwaar.”

Lees ook: VT2: Bottas nipt sneller dan Vettel, problemen voor Leclerc

Het Shanghai International Circuit wordt natuurlijk ook gekenmerkt door het lange rechte stuk, wat motorvermogen eveneens belangrijk maakt. Gevraagd naar hoe het daarmee zit, zegt Verstappen dat Honda ‘goede vooruitgang’ maakt. “De motor loopt ook gewoon goed”, vertelt hij. “We weten waar we van beide kanten (motor en chassis, red.) te kort komen, maar de balans van de auto was hier dus gelijk vanaf het begin van de eerste training goed.”

Lees meer over

Red Bull Verstappen