Max Verstappen heeft er vertrouwen in dat het probleem dat in Bahrein voor balansproblemen van zijn Red Bull RB15 zorgde, is opgelost. Tegelijkertijd wil de Nederlander zich niet aan voorspellingen wagen voor het raceweekend in China. “We moeten zorgen dat wat we zelf onder controle hebben, goed zit.”

“We hebben eigenlijk tijdens de tweedaagse test in Bahrein gelijk al veel geleerd”, vertelt Verstappen in Red Bulls mediaonderkomen op het Shanghai International Circuit. “We hadden in Bahrein helaas een fout gemaakt met de setup, gedurende het hele weekend.” Verstappen heeft er dus vertrouwen in dat het lek boven is – sterker: van een lek wil hij niet spreken. “Het was een easy fix, dat wat in Bahrein fout zat.”  Geen fundamenteel probleem, dus. “Dat denk ik niet. Met testen was het al goed, ik denk ook dat dat ons nu een stuk dichterbij brengt.”

Lees ook: Gasly: ‘Verstappen springt beter om met onvoorspelbare RB15’

Wat verder nou precies was in Bahrein? “Er was iets fout gemonteerd.” Wat, laat hij uiteraard in het midden, maar: “Het is zeker niet de voorvleugel”, grinnikt hij een beetje, omdat ze dat natuurlijk wel hadden gemerkt. Iets intern dan, wellicht? “Het is iets wat je op de fabriek monteert en waar je daarna tijdens het weekend niet meer aankomt. Maar ik heb wel aangegeven dat ze dat dit weekend even dubbel checken ja, al zei ik dat alleen om even te lachen.”

‘Wil het geen inhaalslag noemen’
Probleem opgelost, dus, met Red Bull dat volgens Verstappen ‘hard aan de slag is om zo snel mogelijk flinke stappen te zetten’. De komende races komen er ‘veel dingen’  aan, maar waar het na de race in Bahrein wellicht logisch is te denken dat Red Bull een inhaalslag moet leveren, wil Verstappen zover niet gaan. “Ik sta derde in het kampioenschap, de Ferrari-coureurs staan achter me. Ik denk dat ik het op het moment niet eens een inhaalslag kan noemen, want we zijn net begonnen.”

Lees ook: Marko: ‘Geen nieuwe auto, wel een ander concept: Red Bull komt in China en Spanje met updates’

Zaak voor de komende races is met updates grotere stappen te zetten dan de rest, én de afstelling goed voor elkaar hebben. Als dat lukt moet Red Bull ‘zeker closer‘ zitten op Mercedes en Ferrari, maar verder blijft het een kwestie van wachten en zien. “Maar dat is eigenlijk elk weekend zo, omdat je telkens blijft doorontwikkelen.”

Voor het weekend in China waagt hij zich dus niet aan voorspellingen wat zijn eigen team betreft, al dicht hij rivaal Ferrari wel de favorietenrol toe. “Je kan duidelijk zien dat zij heel hard gaan op het rechte stuk. In de kwalificatie kom je daar moeilijk aan, tenzij je een hele goede auto hebt. Gelukkig valt het in de race echter wel mee hoeveel harder ze op het rechte stuk gaan. Wij moeten gewoon zorgen dat de dingen die we zelf onder controle hebben, goed zitten. Dan zien we het verder wel.”