De Red Bull RB15 is een ‘onvoorspelbare’ auto, en volgens Pierre Gasly springt zijn teamgenoot Max Verstappen daar beter mee om. “Ik kan er niet meer rijden zoals ik wil.”

“Onvoorspelbaar”, zo noemt Gasly de RB15 ten overstaan van RaceFans. “Ik kan er op het moment gewoon niet mee rijden zoals ik wil”, erkent de coureur die het zaterdag, voor het tweede raceweekend op rij, niet tot Q3 van de kwalificatie wist te redden.

Gasly klaagde vrijdag tijdens de vrije trainingen dat engine braking (zeg maar het remmen op de motor, red.) zijn auto instabiel maakte, terwijl hij zaterdag worstelde met de achterkant van de bolide. “Die was super nerveus. Telkens als ik op het gas ging, had ik daar last van.”

Lees ook: Gasly weet Q3 weer niet te halen: ‘Ik worstelde met de achterkant van de auto’

‘Max gaat er beter mee om’
Aan RaceFans vertelt Gasly dat hij het gedrag van de auto überhaupt lastig te voorspellen vindt. “Soms stuur ik in en gebeurt er niks, maar andere keren ben ik ineens de achterkant kwijt. Er is gewoon geen peil op te trekken. Ik denk dat ik er verder naar moet kijken met de engineers.”

Het is allemaal maar frustrerend, vindt de Fransman, wiens teamgenoot zaterdag wel Q3 haalde en zich als vijfde kwalificeerde. “Max lijkt er op het moment wat beter mee om te gaan”, geeft hij toe, al toonde ook Verstappen zich kritisch over de balans van de auto: “Er is in ieder geval iets dat nog niet klopt.”

“Soms heb ik veel onderstuur, dan weer overstuur.” In de kwalificatie ‘ging het alle kanten op’.  Verstappen denkt dat het misschien aan de voorvleugel ligt (“wij hebben een hele andere dan bijvoorbeeld Ferrari”) en hoopt dat Red Bull het snel oplost. “Hopelijk binnen twee á drie races.”

Lees ook: Verstappen erkent worsteling met RB15: ‘Er is iets wat nog niet klopt’