*

Binotto: ‘Ferrari heeft geen grote veranderingen nodig’

Laurens Stade

Laurens Stade

10 december 2019 13:05

Binotto: ‘Ferrari heeft geen grote veranderingen nodig’
Motorsport Images

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt dat Ferrari geen grote veranderingen nodig heeft om de kostbare fouten van dit jaar volgend seizoen te voorkomen. Volgens de Italiaan moet het team vooral leren van de fouten en deze aanpakken.

Ferrari pakte pas na de zomerstop de eerste zege van het seizoen en won daarna nog eens twee races, maar daar bleef het bij voor de Italiaanse renstal ondanks de zes polepositions op rij sinds België. Volgens Binotto zijn er echter geen grote veranderingen nodig om de kostbare fouten van dit jaar volgend seizoen te voorkomen.

”Als je naar elke fout kijkt met de gedachte dat je ervan hebt geleerd, dan kan je jezelf verbeteren”, zegt Binotto tegen Motorsport.com. ”Ik denk niet dat er grote veranderingen moeten plaatsvinden. Het is een kwestie van ervaring. We hebben altijd gezegd dat we een jong team zijn en met name met onze rollen hebben we een zeer steile leercurve. We moeten er dus voor zorgen dat alles wat dit seizoen is gebeurd ook aangepakt wordt”, aldus Binotto.

Lees ook: Ferrari-CEO Camilleri: ‘Netflix-serie is een geweldige zet geweest voor de F1’

‘Nog veel te leren’
In de laatste drie races stond er slechts één keer een Ferrari op het podium. Volgens Binotto komt dat vooral door verbeteringen bij de concurrentie. ”We moeten niet vergeten dat Mercedes een aero-update heeft meegenomen naar Japan. Red Bull heeft zich ook verbeterd. Abu Dhabi ligt onze auto niet helemaal. Er valt nog veel te leren over waarom we niet snel waren in de laatste sector of waarom we bij de start goed kunnen volgen op nieuwe banden en wanneer deze slijten we problemen hebben met volgen. Ik heb het antwoord niet, maar er valt veel te analyseren en te leren”, sluit Binotto af.

Ferrari liep dit seizoen meermaals de zege mis. Zo zag Leclerc in Bahrein de zege in rook opgaan toen hij motorproblemen kreeg en een tijdstraf in Canada zorgde ervoor dat Sebastian Vettel de zege misliep. In Rusland viel Vettel uit vanwege motorproblemen en het seizoen van Ferrari kwam tot een dieptepunt in Brazilië waar de twee teamgenoten elkaar raakten in de strijd om de vierde plaats en daardoor uitvielen.

Lees ook: Olav Mol: ‘Ik denk dat Vettel langer bezig is geweest in Leclercs hoofd te komen dan andersom’

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Binotto Ferrari

Gerelateerd