Ferrari’s nieuwe technisch directeur Mattia Binotto is er van overtuigd dat de Scuderia weer een winnende auto kan construeren. “Het is een kwestie van tijd.”

Binotto, die sinds medio 2016 aan het hoofd staat van Ferrari’s technische team, vertelt aan F1i.com dat er ‘geen reden is om te denken’ dat Ferrari niet in staat zou zijn een winnende auto te bouwen.

“Het is gewoon een kwestie van tijd”, meent Binotto, die denkt dat Ferrari het in 2016 heeft laten liggen doordat het niet in staat was om snel in te spelen op veranderingen en problemen.

“Van tijd tot tijd waren wij er niet toe in staat om snel te reageren”, erkent Binotto, waarbij hij beklemtoont dat Ferrari in 2017 ‘sneller met nieuwe vindingen’ zal moeten komen dan andere teams.

Binotto haakt zodoende in op de aanname dat 2017, door de ingrijpend reglementswijzigingen, in het kader zal staan van een technologische ontwikkelingwedloop tussen de teams.

Ferrari is overigens het eerste team dat heeft aangekondigd wanneer het haar nieuwe auto presenteert. Dat zal op 24 februari gebeuren tijdens een filmdag op haar testcircuit Fiorano.

Binotto (rechts) met Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene.