*

Binotto: ‘Jammer dat teams twijfelen aan legaliteit van onze krachtbron’

Laurens Stade

Laurens Stade

30 oktober 2019 10:25

Binotto: ‘Jammer dat teams twijfelen aan legaliteit van onze krachtbron’
Motorsport Images

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt het ‘jammer’ te vinden dat er vragen zijn van andere teams over de legaliteit van de Ferrari-motor. Volgens Binotto zou Ferrari juist ‘trots’ moeten zijn op de voordelen die het team heeft op dat gebied. 

Een aantal teams heeft de FIA om opheldering gevraagd omdat ze twijfelen of de Ferrari-krachtbron wel legaal is, zo meldde Motorsport.com. De teams twijfelen of sommige design aspecten wel voldoen aan het reglement. Hoewel er vragen zijn gesteld, is er geen officieel protest ingediend bij de FIA. Ferrari verwelkomt een officieel protest van teams, zodat zij kunnen bewijzen dat de motor voldoet aan het reglement.

Lees ook: Teams vragen FIA om opheldering over legaliteit Ferrari-motor na toenemende twijfel

”Alle teams werken hard om voordelen op te bouwen ten opzichte van de concurrentie”, zegt Binotto in gesprek met Motorsport.com. ”Wij hebben heel hard gewerkt aan het verbeteren van de krachtbron. Deze was niet de beste toen de regels in 2014 in werking traden. Als we nu vooraan staan moeten we daar trots op zijn. We moeten duidelijkheid scheppen, want het is jammer om dit soort dingen op het internet of in de kranten te lezen. We hebben een voordeel, maar dat is misschien minder groot dan men denkt. Het is het resultaat van hard werken en daar zijn we trots op”, aldus Binotto.

Voor de Grand Prix van Amerika hoopt de teambaas dat Ferrari in de race beter presteert, nadat het in alle zes de races sinds de zomerstop de poleposition pakte maar slechts drie keer won. ”We hebben nu een pakket waarmee we om de winst kunnen vechten op de meeste circuits. Het is een flinke stap ten opzichte van het begin van dit seizoen en het team verdient daar ook alle eer voor. We moeten de laatste drie races gebruiken om verder te ontwikkelen zodat we beter voorbereid zijn voor komend seizoen”, aldus Binotto.

Lees ook: Leclerc: ‘Vragen over legaliteit Ferrari-motor puur om team te destabiliseren’

Balans vinden
Sebastian Vettel verwacht dat Ferrari ook in Amerika sterk zal zijn, maar het team moet alert blijven. ”De strategiekeuze ligt volledig open, want de eenstopper is mogelijk. Het is hier lastig om de banden optimaal te laten werken, dus de vrijdag is zeer belangrijk. Vorig jaar was het lastig vanwege het slechte weer op vrijdag. De weersvoorspellingen voor nu zijn gunstig, het zou droog moeten blijven, maar het wordt wel fris. Het zou een goed circuit moeten zijn voor ons, maar zoals we vorig jaar zagen kunnen we dat niet als vanzelfsprekend beschouwen”, aldus Vettel.

Zijn teamgenoot Charles Leclerc benadrukt dat een goede balans nodig is op het Circuit of the Americas. ”Het is een uniek circuit, geïnspireerd op een aantal stukken van de meest iconische circuits. Het biedt de coureurs een leuke uitdaging. Met een lang recht stuk en verschillende soorten bochten is het belangrijk dat we de juiste balans vinden in de auto”, aldus Leclerc.

Lees ook: Danner: ‘Natuurlijk is Vettel nog de oude, dat laat hij sinds de zomerstop zien’

Foto: Motorsport Images