De Duitse oud-Formule 1-coureur en RTL-commentator Christian Danner is van mening dat zijn landgenoot Sebastian Vettel ‘met zijn successen sinds de zomerstop’ laat zien nog altijd de oude te zijn.

Na een solide seizoensstart zag Vettel het teamduel bij Ferrari in het voordeel van zijn jonge en talentvolle stalgenoot Charles Leclerc kantelen. De Monegask pakte ook Ferrari’s eerste zege van het jaar – in België – gelijk gevolgd door de tweede, op het Italiaanse Monza.

Vettel had het ondertussen zwaar en maakte fouten, maar sloeg terug met een zege in Singapore en twee tweede plekken – in Japan en Mexico, weekends waarin Leclerc het moeilijk had. Ferrari’s nieuwe raspaardje krijgt sinds Singapore sowieso beter partij van veteraan Vettel, die desgevraagd volgens Danner ‘natuurlijk’ nog de oude is.

Lees ook: Vettel hekelt ‘selfie-gast’ en baalt van Heinekens ‘shittrofee’

Sebastian Vettel is volgens Danner ‘natuurlijk nog de oude’.

“Sebastian en Charles staan op gelijke hoogte, anders kun je het momenteel niet omschrijven”, stelt hij in gesprek met T-Online.de. Hoewel Ferrari volgens de RTL-commentator als team ‘fragieler’ is dan Mercedes (“want er gebeurt in de races altijd wel wat met Ferrari”) is Vettel volgens Danner ‘nog net zo snel als altijd’.

De eerder dit jaar rondzingende geruchten – die inmiddels overigens ook verstomd zijn – dat Vettel wel eens kan stoppen, berusten volgens Danner ook nergens op. “Hij heeft dat zelf ook nooit gezegd; dat kwam van de pers op basis van hoe zwaar hij het had tegenover Leclerc.”

“Met zijn successen sinds de zomerstop heeft Vettel echter aan iedereen duidelijk gemaakt dat hij er nog is en er rekening met hem gehouden moet worden. Een type als Vettel geeft ook niet snel op!”

Lees ook: Häkkinen: ‘Leclerc leert harde lessen, waaronder dat Vettel geen watje is’