Bob Bell, de voormalige technisch directeur van Mercedes, is volgens de Gazzetta dello Sport onderweg naar Ferrari, waar naar verluidt nog wel meer veranderingen op til zijn.

Volgens de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport is Bell al rond met Ferrari en gaat hij in maart van 2015 – op tijd voor de eerste Grand Prix van dat jaar – aan de slag voor de Scuderia. Bell wordt gezien als één van de architecten achter het recente succes van Mercedes, het team waar hij zich in 2011 bij aansloot maar wat hij afgelopen november verliet, na eind 2013 al officieel te hebben aangegeven te willen vertrekken.

Bell geniet veel aanzien binnen de Formule 1. Niet alleen vanwege hetgeen hij bij Mercedes heeft gedaan, maar ook voor zijn werkzaamheden in dienst van Renault, waar hij eerder al als technisch directeur werkzaam was toen Fernando Alonso in 2005 en 2006 kampioen werd en Renault tevens tot twee keer toe de constructeurstitel won.

Welke rol Bell bij Ferrari krijgt, is nog niet duidelijk. Wel lijkt het er op dat er binnenkort in ieder geval genoeg vacatures zullen zijn bij de Scuderia, aangezien chef ontwerper Nikolas Tombazis volgens de Gazzetta dello Sport spoedig zijn congé zal krijgen, terwijl ook engineering director Pat Fry naar verwachting bedankt zal worden voor bewezen diensten.

Ferrari kan volgens het eveneens Italiaanse Omnicorse ondertussen mogelijk nog op een andere versterking rekenen in de persoon van Rob Marshall. Hij is momenteel nog chief designer bij het team van Red Bull, maar Ferrari – bezig met een grondige reorganisatie – zou een oogje op hem hebben.

Of Marshall als evenknie van Tombazis ook daadwerkelijk diens functie over zal nemen bij Ferrari, mocht hij de overstap maken, is echter niet zeker. Volgens de berichten in de Italiaanse pers zou Tombazis’ huidige adjunct Simone Resta ook wel eens promotie kunnen krijgen.