Met een negende plaats van Felipe Massa en de tiende stek van Valtteri Bottas is Williams gematigd tevreden. De auto leek onder droge omstandigheden immers een stuk competitiever.

Onder natte omstandigheden hadden de coureurs moeite grip te vinden op de intermediates. Een extra tegenvaller is de versnellingsbakwissel van Bottas aan het eind van de derde vrije training, waardoor hij vijf plaatsen terug gezet wordt op de grid en dus als vijftiende moet starten.

“Om met beide auto’s in Q3 mee te doen, is een enorme stap vooruit voor het team in vergelijking met vorig jaar. Maar er had meer ingezeten omdat de auto daar zeker toe in staat is. De auto voelde goed tijdens de derde vrije training toen het nog droog was, net zoals in Q1. Maar tijdens de regen hadden we moeite met het vinden van downforce aan de achterkant van de auto en deze omstandigheden hebben ons waarschijnlijk meer geschaad dan de concurrentie.”

Betrouwbaarheid

Massa verwacht een verrassende race. “Ik denk dat de verloop van de race het heel moeilijk te voorspellen zal zijn. Betrouwbaarheid is erg belangrijk, dus we moet hard werken om te zorgen dat we geen problemen hebben en onze snelheid in het droge gebruiken om posities goed te maken.” Volgens engineer Rod Nelson is er voor de race namelijk geen regen voorspelt.

Bottas noemt de omstandigheden waaronder gekwalificeerd moest worden verraderlijk. “Dat was het voor iedereen, maar toch ben ik teleurgesteld met de tiende plaats. We hebben de snelheid om hoger te eindigen, maar hadden moeite om de intermediates goed aan de gang te krijgen. Maar het positieve is dat we met beide auto’s Q3 hebben gehaald en dat is alweer een tijd geleden dat ons gelukt is.”

Bottas noemt het jammer dat hij zijn versnellingsbak moest wisselen. “Het is spijtig omdat onze betrouwbaarheid tijdens het testen juist zo goed was. Maar onze pure snelheid lijkt goed, dus als het droog blijft, hebben we zeker de kans om in de punten te eindigen.”