De Fin Valtteri Bottas geeft aan dat hij – nu hij zijdelings in verband wordt gebracht met een racezitje bij Williams – geen extra druk voelt tijdens de Young Driver Test die hij voor dat team afwerkt.

De 22-jarige Bottas is al sinds 2010 de derde man van Williams en maakt volgens recente mediaberichtenheel misschien een klein beetje kans op een racestoeltje bij het team, als hij er de komende dagen in slaagt een sterke indruk te maken en Williams er met andere kandidaat-coureurs als Rubens Barrichello, Pastor Maldonado, Kimi Räikkönen en Adrian Sutil niet uitkomt.

“Dit soort geruchten doen continu de rondte, maar als ik aan het rijden ben, denk ik daar niet aan”, benadrukt Bottas in interview met het Britse Autosport.

“Ik ga gewoon mijn uiterste best doen om het team tijdens de test zo goed mogelijk van dienst te zijn”, verklaart de coureur die dit seizoen het GP3-kampioenschap heeft gewonnen.

“Wat voor invloed deze test precies op mijn toekomst heeft, weet ik niet, maar dat zien we sowieso daarna ook pas”, vervolgt Bottas. “Ik moet me gewoon op mijn werk concentreren, want een kans als dit komt niet vaak voor nu er nog maar zo weinig testdagen voor jonge coureurs zijn.”

Bottas, wiens belangen worden behartigd door het managementbureau van de Oostenrijkse Williams-aandeelhouder Toto Wolff, verwacht ondanks dat hij tot op heden alleen maar rechtelijntests gedaan heeft, niet dat hij lang nodig zal hebben om het tempo te vinden nu hij ook bochten mag maken: “Ik heb ervaring in de simulator en heb met andere coureurs gesproken, dus ik heb er wel vertrouwen in.”

“Als ik binnen korte tijd op snelheid kom en regelmatige rondetijden kan neerzetten, kunnen we de rest van de dag gewoon ons geplande testwerk doen en ons programma afwerken.”