*

Bottas blijft nog jaar bij Mercedes: Beste optie om wereldkampioen te worden

Redactie

Redactie

29 augustus 2019 12:00

Bottas blijft nog jaar bij Mercedes: Beste optie om wereldkampioen te worden
Motorsport Images

Valtteri Bottas blijft volgend jaar bij Mercedes en begint in 2020 zodoende aan zijn vierde jaar bij het Duits-Engelse fabrieksteam. De nummer twee uit het huidige kampioenschap blijft daarmee de teamgenoot van WK-leider Lewis Hamilton.

Bottas stevende begin dit jaar al rechtstreeks op contractverlenging af, met een sterke seizoensstart, maar vlak voor de zomerstop leken zijn kansen op een nieuwe deal een flinke deuk opgelopen te hebben met een crash in Duitsland en teleurstellend optreden in Hongarije.

Mercedes-teambaas Toto Wolff zei daarop nog te twijfelen tussen Bottas en Mercedes-talent en -reserve Esteban Ocon, maar hij en de zijnen zijn nu dus toch weer voor de dertigjarige Bottas gegaan – terwijl Ocon waarschijnlijk bij Renault neerstrijkt.

Bottas zelf is er uiteraard happy mee dat hij ook in 2020 weer voor Mercedes mag aantreden. “Ik dank het team voor het vertrouwen en geloof in mij”, aldus de Fin. “Dit is een geweldige stimulans om het tweede deel van dit seizoen te beginnen.”

Lees ook: Weblog: Valtteri Bottas doet toch gewoon waar hij voor is ingehuurd?

Met contractverlenging op zak, is het echter zeker niet zo dat Bottas dit jaar niks meer heeft om voor te vechten: hij doet nog altijd mee om de titel, al hebben zijn vooruitzichten in de titelstrijd de laatste races een knauw gekregen. Na twaalf van de 21 Grands Prix staat hij op 188 punten, 62 minder dan Hamilton.

“Mijn doel is om wereldkampioen Formule 1 te worden en Mercedes is daarvoor de beste optie”, verklaart Bottas, voor wie het vooral zaak zal zijn om zijn vorm van begin dit seizoen te hervinden. Dit uiteraard ook met oog op na volgend jaar, met Bottas die opnieuw voor één jaar heeft bijgetekend.

Voor Mercedes is het verlengen met Bottas ook een keuze voor stabiliteit, met Bottas en Hamilton die sinds 2017 een goed duo zijn gebleken, toen Bottas binnenkwam om Nico Rosberg te vervangen.

Wolff speelt overigens al jaren een belangrijke rol in Bottas’ carrière: de Oostenrijker is niet alleen sinds 2017 zijn teambaas, maar was daarvoor bij het management van Bottas’ carrière betrokken. Die laatste taken heeft hij toen Bottas naar Mercedes kwam echter neergelegd.

Lees ook: Wolff: ‘We hebben Hamilton naar zijn mening gevraagd over Bottas en Ocon’