*

Wolff: ‘We hebben Hamilton naar zijn mening gevraagd over Bottas en Ocon’

Laurens Stade

Laurens Stade

16 augustus 2019 11:30

Wolff: ‘We hebben Hamilton naar zijn mening gevraagd over Bottas en Ocon’

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat het team Lewis Hamilton heeft gevraagd om een mening te geven over de keuze tussen Valtteri Bottas en Esteban Ocon. De vijfvoudig wereldkampioen zou hebben aangegeven dat ze allebei waardig zijn om zijn teamgenoot te zijn. Wolff zegt dat het team ‘binnen een aantal weken’ een beslissing hierover zal nemen.

”We nemen dit soort beslissingen uitsluitend op basis van de belangen van het team, maar Lewis is al lange tijd onderdeel van het team. Dus ja, we hebben hem een korte lijst gegeven en gevraagd naar zijn mening”, bevestigt de Mercedes-teambaas tegen La Gazzetta dello Sport. ”Hij denkt er hetzelfde over, dat ze allebei waardig zijn om zijn teamgenoot te zijn als het aan hem ligt.”

Lees ook: Weblog: Valtteri Bottas doet toch gewoon waar hij voor is ingehuurd?

Eerder gaf Wolff nog aan dat het team een beslissing over de line-up voor 2020 wilde nemen in augustus, maar komt daar nu op terug. ”We hebben al teveel gepraat over dit onderwerp met de pers. Ik wil geen datum vaststellen. Laten we zeggen dat we binnen een aantal weken met een beslissing komen.”

Esteban Ocon kwam dit jaar namens Mercedes in actie tijdens het Goodwood Festival of Speed. Foto: Motorsport Images

‘Alonso geen optie’
Wolff zegt dat wie de tweede coureur ook wordt, het team een ‘morele verplichting’ heeft om de coureur die geen stoeltje heeft gekregen, te helpen aan een ander stoeltje in de Formule 1. De Oostenrijker bevestigt ook dat het team niet naar Fernando Alonso kijkt als optie. De Spanjaard werd de laatste tijd in verband gebracht met een terugkeer naar de Formule 1, en alle top teams werden daarbij genoemd. ”We willen niet dat we bepaalde verhalen gaan herhalen van toen ze samen bij McLaren teamgenoten waren in 2007”, aldus Wolff.

Lees ook: Bottas kijkt niet naar ‘groot gat’ naar Hamilton: ‘Te veel over dingen nadenken is een valkuil’

De Mercedes-teambaas sluit niet uit dat Sebastian Vettel ooit bij het team zal komen. ”Sebastian is en blijft een steunpilaar van Ferrari. Wat hij in 2021 gaat doen weet ik niet”, zegt hij daarover. ”Alles is mogelijk na 2020”, concludeert Wolff.