Er bestaat weinig tot geen verschil meer tussen de Ferrari-motor en de zo lang dominant geachte Mercedes-krachtbron. Dat stelt Mercedes’ Valtteri Bottas.

De Mercedes-V6 staat al sinds de introductie van de hybride V6-turbokrachtbronnen in 2014 als toonaangevend bekend, maar volgens Bottas is de Ferrari-motor inmiddels zo goed als vergelijkbaar.

“Het verschil is minimaal, als er al verschil is”, stelt Bottas tegenover Autosport. “De Ferrari-motor is denk ik niet sterker dan de onze, maar ik denk dat ze behoorlijk vergelijkbaar zijn.”

Waar Mercedes volgens Bottas echter nog wel een streepje voor heeft, is in de kwalificatie. “Ik denk dat onze motor daarin nog net iets sterker is, maar wederom niet veel.”

Mercedes (en dan eigenlijk vooral het fabrieksteam) staat erom bekend in Q3 van de kwalificatie het motorvermogen tijdelijk meer op te kunnen schroeven dan andere teams en fabrikanten.

Op motorisch vlak is het verschil tussen Mercedes en Ferrari klein, denkt Bottas.

Wat volgens Bottas ook helpt, is de nauwe samenwerking met brandstof- en olieleverancier Petronas, dat in Canada bijvoorbeeld ook al een nieuwe brandstof bracht: “Dat voel je echt”, zegt hij.

“Het is een detail, maar elk klein beetje helpt, zeker in onze zo felle strijd met Ferrari. In sommige kwalificaties was het verschil met Sebastian Vettel maar een honderdste, dus alles telt.”

Lees ook – Steiner: ‘Ferrari-motor even goed als die van Mercedes’