Valtteri Bottas meent dat hij vijfde had kunnen worden als zijn team niet zo klungelig was geweest om zijn auto te voorzien van drie zachte banden en één medium Pirelli-band.

Valtteri Bottas finishte de race als negende, nadat een drivethroughpenalty hem uit het groepje rijders haalde dat later streed om de vijfde plaats. De Fin is vanzelfsprekend niet echt te spreken over het onvermogen van Williams om vier dezelfde banden te monteren: “Ik dacht in eerste instantie dat er iets mis was met de bandenspanning rechtsachter, maar toen vertelde het team mij dat ze een fout hadden gemaakt. Dat is zeer teleurstellend, aangezien er op zijn minst een vijfde plaats had ingezeten.”

Ook zonder bandenblamage reed Williams overigens geen al te sterke race. De snelheid leek er gewoon niet te zijn. Bottas: “Mijn voornaamste probleem was dat ik de banden maar moeilijk op temperatuur kreeg. Ik had veel wielspin bij de start en gedurende de eerste twee ronden was de grip ver te zoeken. Daarnaast heb we het wat betreft het aerodynamische deel van de afstelling niet goed aangepakt. We hebben ervoor gekozen met iets meer downforce te rijden, maar daar hebben we in de eerste en laatste sector voor moeten boeten.”

Massa
Felipe Massa deelt de mening van Bottas dat met name de zachte banden niet goed werkten onder de Williams. De Braziliaan bracht zijn auto in zesde positie over de streep, en hoewel hij aangeeft dat ‘zesde beter is dan niks’, is hij teleurgesteld met het resultaat.

“Mijn start was niet goed en door een voor mij nog onbekende reden functioneerde de auto niet op het zachtere rubber. Valtteri en ik verloren allebei behoorlijk wat terrein in de openingsfase van de race. Op medium banden hadden we dat soort problemen niet. Al met was het geen goede race voor ons.”