*

Bottas gaat voor het podium

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

3 jaar geleden

Bottas gaat voor het podium
Racepictures

Valtteri Bottas is duidelijk over zijn doelstelling voor de Grand Prix van Japan: een podiumplek. De Fin parkeert zijn Williams zondag op de derde plaats op de startopstelling.

Net als vorig jaar was Bottas in de kwalificatie na het Mercedes-duo best of the rest. Voor het eerst sinds Spa was hij de Ferrari’s weer eens te snel af. Tot zijn grote tevredenheid: “Ik ben heel blij dat ik hier weer derde sta. Het was een goede dag.”

“Na de ochtendtraining hebben we wat aanpassingen gedaan aan de auto, en dat was precies wat we nodig hebben”, vervolgt de nummer vijf in de WK-stand. “Ik voel me op mijn gemak in de auto en dat is hier heel belangrijk. Doordat het gisteren regende weten we niet veel over de bandenslijtage, maar het podium moet ons hoofddoel zijn.”

Massa had sneller gekund

Felipe Massa moest drie tienden toegeven op de tijd van zijn teamgenoot en werd vijfde. De Braziliaan denkt echter dat hij zonder de crash van Daniil Kvyat sneller had gekund. “De auto was competitief, zelfs al kon ik er door die rode vlag niet alles uithalen. Het was na zo’n groot ongeluk fijn om Daniil uit de auto te zien klimmen.”

Ook de ervaren Massa ziet de race met vertrouwen tegemoet. “We hebben een setje banden bespaard voor morgen”, zegt hij. “De race wordt lang, maar ik heb er zin in want we kunnen goed voor de dag komen.”

Lees meer over

Bottas Massa Williams