*

Bottas: ‘Heb veel antwoorden voor vragen uit Maleisië’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 oktober 2017 14:10

Bottas: ‘Heb veel antwoorden voor vragen uit Maleisië’
Sutton Images

Valtteri Bottas zat na de Grand Prix van Maleisië met flink wat vraagtekens. Achter een groot deel daarvan heeft hij inmiddels antwoorden kunnen invullen.

“Ik zie het positief in”, zegt Bottas, slechts enkele dagen nadat hij erkende dat het ‘al een tijdje niet goed gaat’ en hij zijn misschien wel moeilijkste periode in de Formule 1 doormaakt. “Van alle moeilijke weekends die we hebben gehad, hebben we echter geleerd”, verklaart Bottas zijn positieve insteek.

Door zich op de details te richten, hoopt Bottas het weer op de rit te krijgen.

“Er viel ook veel te leren, er was veel dat beter kon. Vooral wat betreft de race in Maleisië”, draait Bottas daar niet omheen. “Ik zat daarna met veel vragen, maar heb inmiddels ook veel antwoorden”, benadrukt hij. “Ik heb uitgebreid met mijn engineers gezeten en er zo uiteindelijk veel van geleerd.”

“Dat is dan natuurlijk ook het positieve”, probeert Bottas het glas halfvol te zien. Dat hij na de wedstrijd op Sepang zo eerlijk was en zijn twijfels niet onder stoelen of banken stak, is wellicht ongewoon in de Formule 1: “Maar ik zeg gewoon hoe het zit en zo zat het in Maleisië.”

“Ik was niet happy, that’s it.” Het speelt voor Bottas zeker mee dat hij, tegenwoordig als Mercedes-coureur, over een goede auto beschikt en topresultaten in potentie dus altijd tot de mogelijkheden behoren. “Dan wil je gewoon presteren. Als dat dan niet lukt, voel je je uiteraard niet blij.”

Lees meer over

Bottas Mercedes