Ferrari en klantenteams van Ferrari zullen vanaf dit weekend in Frankrijk beschikken over een nieuwe koppeling. Deze zou de prestaties bij de start moeten verbeteren, tot blijdschap bij Alfa Romeo-coureur Valtteri Bottas.

Alfa Romeo worstelt al het hele seizoen bij de start en verliest regelmatig posities in de run naar bocht 1. Om de problemen te verhelpen heeft Ferrari een nieuwe koppeling meegenomen naar Frankrijk, waar het team zelf en de klantenteams gebruik van kunnen maken.

Dat stemt Bottas positief. “We hebben een nieuwe koppeling, eindelijk!”, zegt Bottas. “We zullen deze voor het eerst in de vrije training proberen. Dit is iets waar Ferrari al een hele tijd aan werkt”, laat de Fin weten. “Nu hebben we eindelijk wat nieuwe onderdelen voor de koppeling die de oscillaties die we hebben moeten voorkomen.”

Lees ook: Bottas sluit niet uit dat Alfa Romeo vanaf 2024 om zeges strijdt

Volgens Bottas heeft de koppeling van motorleverancier Ferrari invloed gehad op de eerste elf races van het seizoen. “Het is een behoorlijk groot compromis geweest”, legt Bottas uit. “We hebben de neiging om wat plaatsen te verliezen bij de start. Dat is niet geweldig,” weet de Fin, “omdat het middenveld zo dicht bij elkaar zit dat zodra je achter iemand terechtkomt, je vastzit voor twintig ronden. Dat maakt je leven niet makkelijker. Hopelijk is het nu dus in orde”, aldus de Alfa Romeo-coureur.

Sainz hoopt ook op verbetering

Niet alleen Alfa Romeo, ook Ferrari zelf heeft geworsteld met de prestaties bij de start, geeft Carlos Sainz toe. “We hebben dit jaar een probleem met onze auto ontdekt waardoor we niet meer de starts kunnen maken die we vorig jaar wel konden maken”, zegt Sainz. “En waarschijnlijk hebben onze motorteamgenoten er ook last van.”

“Maar we weten waar het probleem ligt”, vervolgt Sainz. “We houden het erg privé en we praten er niet veel over, want het is niet zo dat we bij elke start terugvallen. Het zijn waarschijnlijk niet de beste starts die we met deze auto kunnen krijgen. Hopelijk blijven we het gedurende het jaar en volgend jaar verbeteren”, aldus de Ferrari-coureur.