Het lijkt voor nu nog te hoog gegrepen, maar Valtteri Bottas sluit niet uit dat Alfa Romeo vanaf 2024 mee kan strijden om de zeges.

Alfa Romeo heeft zichzelf de afgelopen jaren van achterhoedeteam naar het middenveld weten te werken. Dit seizoen heeft het team een duidelijke sprong voorwaarts gezet: waar Alfa Romeo in het gehele seizoen 2021 slechts dertien punten scoorde, staat het team van Valtteri Bottas en Guanyu Zhou na negen races al op 51 punten.

Een mooie stap voorwaarts dus, maar volgens Bottas nog niet genoeg om dit jaar voor een verrassing te zorgen. “Dit jaar hebben we weinig kans om te winnen”, wordt Bottas geciteerd door Motorsport-Total.com. “Het gat naar voren is vrij groot. Dus we moeten zeker een inhaalslag maken”, spoort de Fin zijn team aan, met de bemoedigende boodschap dat het met het budgetplafond mogelijk is om dat gat te dichten.

Lees ook: Bottas overwoog na 2018 te stoppen: ‘Het was echt niet leuk’

Maar dat zal niet zomaar dit of volgend jaar voor een opschudding zorgen, denkt Bottas. “Het gaat er nu om innovatief te zijn”, stelt de Alfa Romeo-coureur. “Als je out of the box denkt en iets vindt waar anderen niet aan gedacht hebben, dan is het mogelijk. Volgend jaar zal het realistisch gezien moeilijk worden. Maar over twee, drie jaar? Zeg nooit nooit!”

Bottas houdt daarbij overigens rekening mee dat hij dan nog steeds voor Alfa Romeo rijdt. Na jaren van eenjarige contracten bij Mercedes is de situatie van de Fin met een meerjarig contract bij Alfa Romeo een stuk relaxter. “Daar geniet ik echt van, het is echt leuk voor mij want het is helemaal nieuw. Er waren [bij Mercedes] altijd opties, net als bij Williams. Om eerlijk te zijn: Ik had nooit enige zekerheid op lange termijn”, aldus de opgeluchte Bottas.