Williams-coureur Valtteri Bottas hoopt op contractverlenging bij zijn huidige renstal. Goed nieuws voor de Fin is dan ook dat teambaas en -eigenaar Frank Williams zeer onder de indruk van hem is.

“Het zou geweldig zijn om contractverlenging te krijgen bij Williams”, vertelt Valtteri Bottas aan de Finse pers, waaronder Turun Sanomat. “Ik hoop dat het er van komt”, vervolgt de coureur, die zich overigens nog geen zorgen maakt om de onderhandelingen met het team: “Ik hou me daar niet zozeer mee bezig, want ik wil me gewoon op het racen concentreren.”

Bottas lijkt zich ook niet heel erg zorgen te hoeven maken om zijn toekomst, want teambaas Frank Williams slaat de Fin hoog aan: “Valtteri is een geweldige jongeman. Hij is erg populair binnen het team en de samenwerking verloopt goed.”

Leuk en aardig, maar het belangrijkste is natuurlijk waar Bottas achter het stuur toe in staat is, en ook op dat vlak zit het volgens Williams wel snor met Bottas: “Hij heeft een geweldige wagenbeheersing, hetgeen uiteraard essentieel is in de Formule 1.”

Williams vindt het verder fijn dat Valtteri ‘geen prater is’. “Hij luistert meer dan dat hij spreekt en neemt alles dat hij hoort en ziet goed in zich op, zodat hij bij blijft leren.”

Gebrek aan resultaat
Hoewel de samenwerking dus goed verloopt en Bottas in zijn eerste zeven races een gedegen indruk heeft gemaakt – waarbij zijn derde startplaats in Canada natuurlijk een hoogtepunt was – zijn de resultaten er verder nog niet voor Williams en Bottas, aangezien de Williams FW35 een lastige en niet bijzonder competitieve bolide is.

Bottas denkt echter dat de auto dit jaar nog wel beter zal worden, zo vertelt hij: “Op het moment vormt de aerodynamica het grootste probleem, maar ik denk dat we dat wel kunnen oplossen. Vanaf het moment dat we dat voor elkaar hebben, verwacht ik vervolgens dat we mee kunnen doen om de punten.”