Valtteri Bottas richt zijn pijlen na de kwalificatie in Hongarije op Force India. De Fin kwam op de opdrogende Hungaroring niet verder dan P10, terwijl Felipe Massa crashte.

De Williams-bolide is in theorie niet de beste auto in de regen en dus mocht Valtteri Bottas van geluk spreken dat de baan snel opdroogde toen de zon zich eenmaal liet zien. De Fin was in Q3 juist bezig aan een snelle ronde, toen de gele vlaggen werden gezwaaid voor de gespinde Fernando Alonso.

“Ik moest natuurlijk van het gas, terwijl ik een stuk sneller was dan mijn snelste ronde op dat moment. Dat is natuurlijk erg jammer. Ik denk echter dat we als team de juiste strategische keuzes hebben gemaakt.”

Bottas sluit morgen pal achter Force India’s Nico Hülkenberg aan op de grid en dat is dan ook de man waar Bottas zich op focust: “Ik denk dat we morgen een mooi gevecht kunnen leveren met Force India en ik heb het mijn persoonlijke missie gemaakt om dat team te verslaan.”

Felipe Massa
Teamgenoot Felipe Massa speelde in de andere Williams slechts een bijrol. Een bijrol waarin hij wel de spotlights op zich gericht wist. Hij was één van de drie coureurs die op de natte baan crashte en daarmee een code rood veroorzaakte.

“Ik ben natuurlijk teleurgesteld”, luidt zijn voor de hand liggende commentaar. “We wisten dat het een gok was om te wisselen naar de intermediates en uiteindelijk pakte het dus niet goed uit voor me. Ik moet het team mijn excuses aanbieden, ook al deed ik niet meer dan mijn best. Dit soort dingen gebeurt helaas.”