*

Bottas ondanks crash best tevreden

Daan de Geus

Daan de Geus

31 oktober 2015 00:40

Bottas ondanks crash best tevreden
Racepictures

Williams-coureur Valtteri Bottas is vooral blij dat hij – ondanks een crash – veel heeft kunnen rijden op de openingsdag in Mexico. Teamgenoot Felipe Massa heeft wat meer te klagen.

Bottas klapte in de tweede training op snelheid op het rechte stuk voor bocht één hard tegen de barrière aan. De Fin verloor zijn voorvleugel en een stuk van zijn neus, maar redde het terug naar de pits. Zijn Williams werd aldaar gerepareerd en hij reed daarna alsnog 28 ronden in VT2.

Bottas, wiens crash zoals het er naar uitziet werd veroorzaakt doordat zijn DRS bleef hangen en de achtervleugel niet terugklapte bij het aanremmen, kreeg daarbij de zevende tijd op de klokken, net als eerder in VT1. “Zeker niet slecht”, oordeelt hij. “Ik denk dat dit een goed weekend kan worden.”

“We hebben tijdens de vrijdagtrainingen verder veel kunnen rijden, wat fijn is. De omstandigheden waren door het gebrek aan grip niet makkelijk, dus we moeten onder meer achterhalen hoe we ervoor kunnen zorgen dat de banden meer grip krijgen”, zo stipt hij aan.

Teamgenoot Massa was tot twee keer toe tiende en omschrijft de baan als ‘de meest glibberige waarop ik ooit heb gereden’. “Het was moeilijk om de auto op de baan te houden”, vervolgt hij. “Zeker toen de baan ook nog eens nat was, was deze enorm glad.”

Net als Bottas kaart ook Massa aan dat Williams de banden goed aan de praat moet zien te krijgen. Los daarvan heeft het volgens hem echter sowieso ‘veel te doen’ en kan er nog veel beter. “Er rest ons nog belangrijk werk met oog op de rest van het weekend.”

Lees meer over

Bottas Massa Williams

Gerelateerd