*

Bottas: ‘P5 maximaal haalbare’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

3 jaar geleden

Bottas: ‘P5 maximaal haalbare’
Racepictures

Valtteri Bottas hield op het Marina Bay Street Circuit met de vijfde plaats de eer hoog voor Williams, aangezien Felipe Massa uitviel met versnellingsbakproblemen.

Felipe Massa reed een naar eigen zeggen ‘ongelukkige’ race. De problemen begonnen toen Felipe Massa bij het uitkomen van de pitstraat pardoes tegen Nico Hülkenberg op reed. Dat is althans de lezing van de Duitser. Felipe Massa houdt er uiteraard een andere lezing op na.

“Ik remde voor bocht drie en hij stuurde zijn auto gewoon tegen de mijne aan. Waar had ik dan naartoe moeten gaan? Het voorval veroorzaakte een langzaam leeglopende band en een extra pitstop. Daardoor verloor ik veel posities.”

“Even later staken voor het eerste de problemen met de versnellingsbak de kop op. Op het moment dat ik van de tweede naar de derde versnelling wilde schakelen, schoot hij in neutraal. Het probleem leek vanzelf over te gaan, maar kwam later weer terug, waarop we besloten op te geven. Het was zo’n typische race waarin niks wil lukken. Hopelijk kunnen we volgende week iets van dit puntenverlies goedmaken.”

Bottas
Waar Massa geteisterd werd door misère, reed Valtteri Bottas een degelijke race. Het ging voor de Fin zelfs iets beter dan hij had durven hopen: “Ik was iets sneller dan gedacht en ik kon druk uitoefenen op de mannen voor me. De pitcrew heeft vandaag super gewerkt, en mede daardoor konden we dankzij een vroegere stop enkele mensen passeren.”

“We hebben vandaag gedaan wat we moesten doen, namelijk kalm blijven en de kansen grijpen die zich aandienen. Ik denk dan ook dat de vijfde plaats het maximaal haalbare was vandaag.”

Lees meer over

Bottas Massa Williams