Valtteri Bottas heeft poleposition gepakt voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De coureur van Mercedes versloeg in de strijd om de snelste tijd teamgenoot Lewis Hamilton. Sebastian Vettel start morgen op de derde plek, Max Verstappen start vanaf plek vier.

De Williams van Kubica wordt teruggebracht. © Motorsport images.

Achteraan staan morgen zoals verwacht George Russell en Robert Kubica. De laatste zorgde in Q1 voor flinke vertraging door in het smalle kasteelgedeelte er hard af te gaan. Lance Stroll, Romain Grosjean en Nico Hülkenberg konden door de rode vlag hun tijd niet meer verbeteren. Pierre Gasly had een positieve opsteker door de snelste tijd in Q1 te rijden. Dat maakte uiteindelijk niet uit omdat hij door een incident op vrijdag alsnog vanuit de pits moet starten.

De crash van Kubica zorgde voor behoorlijk wat schade aan de muur, waardoor er lang gewacht moest worden op Q2. Het duurde echter niet lang voordat de volgende coureur de muur indook, want nadat hij zijn linker voorwiel blokkeerde parkeerde Charles Leclerc zijn Ferrari op dezelfde plek als Kubica in de muur. Het leidde tot de tweede rode vlag in de kwalificatie. Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste tijd reed in Q2.

In Q3 zette Hamilton al gauw met een 1:40.7 de snelste tijd neer. Het werd echter nog hectisch in de slotminuten, waarbij het dringen was voor een goede uitgangspositie voor een snel rondje. Terwijl Vettel met een derde plek de eer van Ferrari niet kon redden, knokten de Mercedes-mannen voor de snelste tijd. Het was Valtteri Bottas die aan het einde van de sessie als een duveltje uit een doosje de snelste ronde reed en morgen vanaf de eerste plek mag starten in Bakoe.

© Motorsport images.