Valtteri Bottas vindt het nog te vroeg in het jaar om met Mercedes in gesprek te gaan over zijn eind dit seizoen aflopende contract.

Dat vertelt de Fin aan Ilta Sanomat, een krant uit zijn thuisland. “Het is te vroeg om het over contractverlenging te hebben”, zegt hij. “Op een gegeven moment moeten we natuurlijk wel over de toekomst spreken, maar zover is het nog niet.”

Op het moment is wat op de baan gebeurt echter belangrijker dan wat zich in de paddock qua rijdersmarkt en achter de schermen afspeelt, benadrukt Bottas. “We zijn volledig geconcentreerd op de titelstrijd, waarin we elk raceweekend vol met Ferrari vechten.”

Bottas kwam afgelopen winter naar Mercedes als vervanger van Nico Rosberg en heeft toen een contract voor één jaar gekregen. Mercedes-teambaas Toto Wolff sprak recentelijk nog zijn vertrouwen uit in Bottas, maar verklaarde ook dat er veel interessante coureurs op de markt zijn.

Bottas heeft in zijn eerste vijf races voor Mercedes een pole, een zege en twee verdere podiumplekken gepakt. Hij staat derde in het WK.