Na een lastig begin van het weekend, leek Williams de boel toch weer aardig op orde te hebben. Felipe Massa pakte een verdienstelijke vijfde plaats, terwijl de race voor Valtteri Bottas net een paar ronden te lang duurde.

Na de neutralisatie schakelde Williams over op een tweestopstrategie. Voor Massa pakte dat gunstig uit. “We moesten de absolute limiet opzoeken met de banden, maar het is gelukt”, zegt de Braziliaan. “De laatste ronden had ik bijzonder weinig grip, maar gelukkig had ik genoeg voorsprong op de zesde plaats. Gezien de karakteristieken van dit circuit was een vijfde plaats waarschijnlijk het hoogst haalbare.” 

Bottas moest in de slotfase veel plaatsen prijsgeven en zakte buiten de toptien. “Ik had geen banden meer over”, verklaart hij. “In de laatste ronde blokkeerde ik mijn achterwielen terwijl ik aan het verdedigen was en daarna had ik helemaal geen grip meer en konden de anderen er eenvoudig voorbij.” 

De Fin had bovendien problemen met de stuurbekrachtiging. “Dat maakte het moeilijker om voorzichtig met de banden om te springen, omdat ik minder gevoel had met de auto. Zonder dat euvel had ik het wellicht wel tot het einde kunnen vasthouden. Het is spijtig dat ik buiten de punten ben geëindigd, maar we kunnen ook wel positiefs uit dit weekend halen. Op een circuit dat ons minder ligt, waren we toch competitief en hebben we de derde plaats in het constructeurskampioenschap kunnen behouden.”