De zaterdag in Bakoe was niet de dag van Valtteri Bottas, vindt de coureur zelf. Bottas heeft niettemin vertrouwen in de snelheid van zijn Williams.

De dag begon al slecht voor Bottas, toen hij in VT3 over een losliggend rooster reed in pits. Het ding beschadigde zijn auto dusdanig, dat de Fin de rest van de training moest uitzitten. “Dat maakte de kwalificatie moeilijker”, zegt Bottas. “Ik weet niet precies hoe veel last we ervan hadden. Uiteindelijk was onze snelheid niet eens zo slecht.”

“In Q1 en Q2 reed in geen perfecte ronde”, vervolgt Bottas. “Dat ik toch Q3 haalde, laat zien dat het tempo in orde was.” In het laatste kwalificatiedeel had Bottas last van verkeer, waardoor hij naar eigen zeggen zeker een halve seconde verloor. Hij begint de race als achtste. “We hebben een goede racesnelheid, dus ik denk dat we morgen een goede dag kunnen hebben.”

Geluk
Teamgenoot Felipe Massa kwalificeerde zich als zesde, maar start dankzij de gridstraf van Sergio Pérez als vijfde. De Braziliaan is blij met het resultaat. “Het ging veel beter dan verwacht, omdat ik al het hele weekend worstel met de auto. In Q3 had ik een beetje geluk omdat ik voor de rode vlag een tijd kon neerzetten, maar dat hoort er ook bij.”

En er had nog meer ingezeten, denk Massa. “Ik ben nog niet helemaal blij met de balans. En ik maakte een foutje in de laatste bocht, dus ik had nog twee tienden sneller kunnen zijn.” De routinier verwacht een lastige race. “Het zou wel eens heel moeilijk zijn om hier te finishen. Bij de GP2 finishte maar de helft van het veld, dus we moeten voorzichtig zijn.”