Valtteri Bottas denkt dat hij er met zijn vijfde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van China alles uit heeft gehaald.

Toch scheelde het niet veel met de vierde startpositie: Sebastian Vettel was Bottas met maar vijf honderdsten van een seconde te snel af. Zoveel competitiviteit geeft Bottas reden voor optimisme. “Het was een goede kwalificatie. De vijfde plek was voor ons als team het maximaal haalbare”, aldus de Williams-coureur.

Bottas is erg tevreden over de ronde waarmee hij zijn gridplek veroverde. “Dat was duidelijk mijn beste rondje van het weekend, dus dat voelde goed. Het is altijd lekker om de kwalificatie af te sluiten in de wetenschap dat je alles op alles hebt gezet. We hebben een goede uitgangspositie.”

Felipe Massa belandde mede door de snelle ronde van zijn teamgenoot buiten de boot in Q2. “Dat was niet de positie waar ik op had gehoopt”, zegt de Braziliaan over zijn elfde startplaats. Een verbetering zat er door de rode vlak voor Nico Hülkenbergs driewieler niet meer in. “Maar goed, je weet het nooit in de race”, besluit Massa.