Volgens Valtteri Bottas, de Fin die komend seizoen als racecoureur begint aan zijn vierde dienstjaar bij Williams, kan zijn team in 2016 beter presteren dan in het vorige kalenderjaar.

Williams besloot de 2015-campagne evenals het jaar ervoor als derde bij de constructeurs. In 2014 moest het team echter Red Bull op de tweede plaats voor zich dulden, in 2015 was dat Ferrari. Valtteri Bottas gelooft dat het laatstgenoemde team te achterhalen is, ook zonder al te ingrijpende reglementswijzigingen.

“Ik heb altijd al geroepen dat het moeilijk zal worden, maar onmogelijk is het zeker niet. We zijn op dit moment redelijk aan elkaar gewaagd. Mercedes en Ferrari hebben in de basis nu een hele goede auto, maar het doorontwikkelen van een auto kan de verhoudingen enigszins doen veranderen.”

Williams gooide afgelopen seizoen veel punten weg door onnodige en slordige foutjes, weet ook Bottas. Die problemen moeten volgens de Fin dan ook tot het verleden behoren: “Natuurlijk is het belangrijk dat we een snelle auto bouwen, maar gedurende de winter is het ook zaak dat we onder andere onze pitstops verbeteren.”

Bottas put met het oog op 2016 vertrouwen uit het feit dat Williams de aandacht in 2015 al relatief vroeg verlegde naar het volgende jaar: “We hebben langer aan de nieuwe auto kunnen werken dan normaal het geval zou zijn. We hebben daarvoor gekozen toen duidelijk werd dat Mercedes niet te achterhalen was. Dat verklaart ook waarom het gat naar de kop in de slotraces wat groter was.”