*

Bottas: ‘Williams kan terugkomen van terugval’

Daan de Geus

Daan de Geus

3 december 2016 11:20

Bottas: ‘Williams kan terugkomen van terugval’
Racepictures

Williams is in de tweede seizoenshelft teruggzakt en moet dat zien om te keren, weet Valtteri Bottas. Volgens de Fin is het team daar ook toe in staat.

Williams ging de zomerstop als vierde in, met 94 punten. Twintig meer dan nummer vijf Force India, maar aan het eind van het seizoen was het toch echt dat team dat beslag had gelegd op de vierde plek. Force India sloot 2016 af met een score van 173, Williams met 138, na in de tweede helft nog maar 44 punten te hebben gescoord.

“We hebben alsnog een aantal goede races gereden en mooie momenten en sterke optredens gehad, maar na de zomerstop was het zwaar voor ons”, erkent Bottas in gesprek met F1i.com. “Ik denk ook dat niemand binnen ons team daar gelukkig mee is.”

Volgens Bottas bestaat binnen Williams echter het besef dat het met hard werk de ban kan breken. “Dat is de enige manier. Het is ook het enige wat we eraan kunnen doen. Het is aan ons”, weet Bottas, net zoals hij weet dat het aan het team is om ervoor te zorgen dat het in 2017 over een betere bolide beschikt.

“Het is een nieuw seizoen, met nieuwe kansen”, verklaart een hoopvolle Bottas, doelend op de reglementswijzigingen voor 2017. Bottas zelf heeft 2016 overigens als achtste bij de coureurs afgesloten. In 2014 was Bottas echter nog vierde in het WK en in 2015 vijfde.

Lees meer over

Bottas Williams

Gerelateerd