McLaren-racing director Eric Boullier ziet momenteel ‘geen reden’ andere coureurs dan de huidige rijders Jenson Button en Kevin Magnussen vast te leggen voor 2015, ook al heeft hij daar geen haast mee.

Dat vertelt Boullier aan Crash.net, al geeft hij daarbij dus ook gelijk toe dat het nadenken over wie er in 2015 het best in de McLaren-bolides kunnen zitten op het moment ‘geen prioriteit’ is voor de bestuurders van het team uit Woking.

“We hebben de laatste tijd veel veranderingen doorgevoerd binnen het management van dit team en we hebben nog altijd andere prioriteiten dan nadenken over het eventuele veranderen van onze coureurs”, geeft Boullier te verstaan, waarbij hij benadrukt dat hij er ‘niet van overtuigd is’ dat het McLaren überhaupt goed zou doen om andere coureurs aan te stellen.

Hoewel Boullier nog geen vijf maanden bij McLaren rondloopt – na van Lotus te zijn overgestapt – en hij daarin vooral bezig is geweest de coureur ’te leren kennen’, heeft hij Button en Magnussen namelijk allebei hoog zitten: “Ik ben niet voor niets heel complimenteus geweest over Jenson en Kevin”, zegt hij. “We zijn op het moment heel, heel tevreden over ze.”

De rookie Magnussen, een ‘product’ van het opleidingsprogramma van McLaren, heeft zich niet openlijk uitgelaten over hoe hij tegen de toekomst aankijkt en zijn kansen voor contractverlening ziet. Button (34) liet vorige maand optekenen het gevoel te hebben ‘nog jaren door te kunnen’ en op een hoogtepunt te willen stoppen, maar voegde daar afgelopen weekend nog wel aan toe ‘geen haast’ te hebben met het bepalen van zijn toekomst er ook nog niet bij stil te staan.