McLaren-teambaas Eric Boullier ziet graag dat motorleverancier Honda zo snel mogelijk begint te werken aan de motor van 2018. 

Hoewel het team van McLaren dit seizoen geteisterd blijft worden door motorproblemen en er nog steeds geen oplossing gevonden is, dringt teambaas Eric Boullier er op aan dat Honda ook vooruit kijkt.

“Het seizoen 2017 is nog in ontwikkeling, maar Honda moet nu alvast beginnen te werken aan de motor van 2018”, zegt Boullier tegen Speedweek. “Anders zijn ze te laat om zich voor te bereiden. Mercedes heeft bijvoorbeeld al een motor die volgend jaar gebruikt kan worden.”

De problemen die het Britse team uit Woking ondervinden zijn volgens Boullier verergerd door de huidige technische situatie in de Formule 1. “De Formule 1 heeft één groot nadeel, de gaten tussen de teams zijn groter geworden”, meent de Fransman. “Een sterkere krachtbron is ook efficiënter. De sterkste motoren hebben alle voordelen, terwijl die van ons allemaal nadelen heeft.”

Alonso
Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso kent ook het hele jaar door al pech en ging bij de Grand Prix van Rusland afgelopen zondag door problemen met zijn MCL32 niet eens van start. “We hadden veel problemen in de wintertests en die hebben we nu nog steeds”, verzucht de Spanjaard. “Dit blijft zo totdat er fundamenteel iets verandert.”

De McLaren-coureur doet dit jaar mee in de befaamde Indy 500 en gaat daar deze week al voor testen. Teambaas Boullier kan hier nog niet bij zijn, maar zegt na de Grand Prix van Spanje mee te gaan met zijn coureur om hem in actie te zien. “Als racefan heb ik er erg veel zin in, ik ben nog nooit in Indianapolis geweest voor een race.”

Boullier McLaren Alonso Honda

Alonso tijdens de vrije training in Sotsji, toen de McLaren nog wel reed.