Teambaas Eric Boullier denkt dat McLaren – met wat updates die al in de maak zijn – een vaste klant in Q3 kan worden en zo ook stelselmatig om punten kan vechten.

Dat verklaart de Fransman in gesprek met Autosport. “De pace van de auto is prima en hoopgevend”, stelt hij in reactie op het optreden tijdens de seizoensopener in Australië. “We weten nu dat we een auto hebben waarmee we dit jaar echt mee kunnen vechten”, zegt hij, sprekend over de kans op punten.

“We hebben namelijk wat updates in de pijplijn waarmee we een reguliere verschijning in Q3 kunnen worden”, gelooft Boullier, die weet dat dit een belangrijke stap zou zijn: “Als je een vaste klant in Q3 bent, wordt ook de race een ander verhaal. Dan kun je om punten strijden”, redeneert de McLaren-teambaas.

Formula One World Championship 2016, Round 1, Australian Grand Prix, Melbourne, Australia, Friday 18 March 2016 - Eric Boullier (FRA) McLaren Racing Director.

Eric Boullier denkt dat McLaren regelmatig om punten kan vechten.

Boullier is er van overtuigd dat McLaren-coureurs Fernando Alonso en Jenson Button zelfs in Melbourne al allebei punten hadden kunnen scoren, ware het niet dat Alonso hard crashte en het team Button daarop op een verkeerde strategie zette.

“We gaven hem de verkeerde banden”, zegt Boullier over de beslissing om Button tijdens de rode vlag-situatie na Alonso’ crash op supersofts te zetten in plaats van op medium-banden, welke Button vervolgens pas tijdens een latere stop kreeg. Button zelf beklaagde zich hier na afloop ook al over en Boullier geeft hem gelijk: “Op de superzachte banden had hij veel last van bandenslijtage en verloor hij veel tempo. We gaven hem vervolgens te laat mediums, waardoor hij ook nog eens achter een andere coureur klem kwam te zitten.”