*

Boullier: ‘McLaren-situatie niet ideaal voor Vandoorne’

Daan de Geus

Daan de Geus

26 april 2017 11:06

Boullier: ‘McLaren-situatie niet ideaal voor Vandoorne’
Racepictures

Stoffel Vandoorne heeft in 2017 nog niet kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft, maar McLaren staat volledig achter de jonge Vlaming.

Dat benadrukt McLaren-teambaas Eric Boullier. “Ik zou niet zeggen dat hij hier bij ons in een ideale situatie zit, maar het is ook niet zo dat hij in een situatie zit waarin hij elke race moet laten zien wat hij nou echt waard is”, zegt Boullier.

De Fransman erkent daarmee dat de aanhoudende problemen met McLarens Honda-motor het leven van Vandoorne niet makkelijk hebben gemaakt, zo aan het begin van het jaar. “Hij heeft veel last gehad van technische problemen en eigenlijk nooit het uiterste uit zijn auto kunnen halen.”

Dat Vandoorne tot drie keer toe in Q1 bleef hangen, terwijl teamgenoot Fernando Alonso daar in de eerste drie raceweekends wel telkens uit wist te komen, wordt hem dus niet aangerekend. Met één race waarvan hij de start niet haalde en één uitvalbeurt, zijn ook de zondagen niet representatief geweest.

“Als je, zoals wij, van ronde naar ronde naar de data kijkt, zie je echter dat er momenten tijdens de races zijn geweest – als zijn auto goed werkte – dat hij goed reed en op hetzelfde niveau als Fernando zat. Dat is goed”, zegt Boullier, die hoopt dat Vandoorne spoedig een probleemloos weekend heeft.

De McLaren-teambaas hoopt sowieso dat de huidige situatie ‘niet te lang aanhoudt’ voor Vandoorne. “Maar het is niet zo dat er druk op hem staat om race na race te presteren”, herhaalt hij, vanwege de verzachtende omstandigheden.

Om zijn toekomst hoeft Vandoorne zich dus niet druk te maken, gezien alles wat zowel hem als McLaren tegenzit. “Het zit goed met Stoffel. Iedereen bij McLaren steunt hem”, zegt Boullier. “We geloven in hem en hebben we hem ook vastgelegd voor de lange termijn.”

Vandoorne (links) heeft dit jaar nog weinig reden tot lachen gehad.