McLaren-teambaas Eric Boullier meent dat het team een verloren seizoen heeft als het chassis niet doorontwikkeld wordt. “Racen zit in ons DNA, dus we mogen niet opgeven.”

Na de dramatische start van het seizoen werkt motorleverancier Honda aan een verbeterde krachtbron voor de MCL32. Het team van McLaren weet dat het zelf ook aan de bak moet om de problemen met de auto op te lossen. Volgens teambaas Eric Boullier komt het seizoen van McLaren in gevaar en is de ontwikkeling van de auto van groot belang. Daarom heeft de renstal bij de testdagen in Bahrein vorige week een aantal nieuwe achtervleugels getest.

“We mogen niet opgeven”, benadrukt de Fransman. “Wij zijn verantwoordelijk voor de performance van het chassis en dat moeten we ook blijven doorontwikkelen. Daarnaast moeten we ons voorbereiden op de toekomst en zorgen dat we de komende jaren stabiel blijven. Racen zit in ons DNA en we mogen niet zo maar opgeven als er iets niet goed werkt.”

Honda
Er wordt nog steeds gezocht naar een oplossing voor de motorproblemen van Honda. “Ze zijn erg voorzichtig met de hele situatie”, meent Boullier. “De zorgen voor hen in Japan zijn hetzelfde als wij in Europa hebben, ook al is de cultuur anders. De vraag is alleen: hoe worden we sneller? Ze hebben van alles geprobeerd en ze zijn nog steeds hard aan het werk om te zoeken naar een oplossing.”

McLaren en motorproblemen worden dit seizoen vaak in een adem genoemd. Ook dit weekend is het weer raak. Stoffel Vandoorne krijgt voor de Grand Prix van Rusland een gridpenalty van vijftien plaatsen vanwege een motorwissel. De Belg had na de eerste vrije training op vrijdag problemen met de power unit en moet deze vervangen, tegen een hoge prijs.