*

Vijftien gridposities straf voor Vandoorne na motorwissel

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Vijftien gridposities straf voor Vandoorne na motorwissel
Racepictures

Stoffel Vandoorne moet zaterdag na de kwalificatie vijftien startplaatsen inleveren vanwege het wisselen van de Honda-motor achterin zijn McLaren.

Vandoorne is officieel al aan zijn vijfde motor toe, terwijl elke coureur er tijdens dit seizoen maximaal vier mag gebruiken alvorens er straffen worden uitgedeeld.

Elke motor is daarbij opgedeeld in componenten, waarbij Vandoorne – die aan het eind van VT1 last kreeg van een motorprobleem – door deze laatste motorwissel aan zijn vijfde MGU-H en turbo toe is.

Voor het gebruik van een eerste ‘vijfde’ exemplaar van een motoronderdeel staat tien plekken straf, terwijl voor elk volgend ‘vijfde’ onderdeel dat wordt gebruikt nog eens vijf plekken straf volgen.

Behalve dat McLarens motorleverancier Honda de MGU-H en turbo van Vandoorne’s motor heeft vervangen, heeft het ook een nieuwe MGU-K en verbrandingsmotor geïnstalleerd.

Wat die laatste twee componenten betreft, zit Vandoorne echter nog niet aan de vijf exemplaren, dus extra straffen daarvoor blijven achterwege. De energieopslagmodule en control unit zijn niet vervangen.

Lees meer over

Honda Mclaren Vandoorne