Formule 1-topman Ross Brawn is er bang voor dat Mercedes – na het in een tweestrijd verslaan van Ferrari in 2017 – in 2018 weer dominant naar de titel gaat.

Na de Formule 1 drie jaar lang gedomineerd te hebben, had Mercedes in 2017 een geduchte tegenstander in Ferrari, al won Mercedes-coureur Lewis Hamilton de rijderstitel en werd het Duits-Engelse team kampioen bij de constructeurs.

Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, vreest er echter voor dat er na de spannende titelstrijd van dit jaar in 2018 wederom geen maat zal staan op een dan weer dominant Mercedes, zo vertelt hij in gesprek met ESPNF1.

“Ze hebben een goede groep mensen en ik ben enigszins bezorgd dat ze alleen maar sterker zijn geworden”, stelt hij. Als voorbeeld wijst hij naar hoe James Allison afgelopen jaar de taken van Paddy Lowe heeft overgenomen als technisch directeur: “En dat ook nog eens in het eerste jaar onder een nieuw reglement. Dat is niet eenvoudig.”

Ook wat haar bolide betreft zal Mercedes in 2018 wel eens sterker uit de bus kunnen komen, denkt Brawn. “Ze hebben zelf toegegeven dat hun auto dit jaar een beetje een diva was. Ik heb sterk het vermoeden dat dit volgend jaar niet het geval zal zijn.”

Formule 1-topman Brawn.

“We moeten dus maar zien, maar op veel punten lijkt het erop dat Mercedes wel eens als een stoomwals door kan denderen. Laten we maar hopen dat ik het bij het verkeerde eind heb!”

Brawn kan nog altijd een aandeel in Mercedes’ huidige succes worden toegedicht. De Engelsman was van 2010 tot en met 2013 teambaas van de renstal en zette zo (een deel van) de organisatie op die sinds 2014 zo succesvol is geweest. Mercedes komt als team ook voort uit zijn Brawn GP, dat in 2009 de dubbel pakte. Daarvoor werkte Brawn onder meer voor Honda en was hij jaren lang technisch directeur van Ferrari en Benetton.