Lewis Hamilton heeft, ondanks enkele technische tegenslagen bij Mercedes tijdens de eerste wintertest, een goede eerste indruk achtergelaten op Mercedes-teambaas Ross Brawn.

“Hij is erg rechtdoorzee”, zegt Brawn over zijn nieuwe coureur. “Hij zegt wat hij denkt. Hij toont interesse in alles over de auto, tot aan stickers die niet goed zijn aangedrukt. Hij heeft een oog voor detail en is erg betrokken bij het team.”

Dat komt niet als een verrassing voor Brawn. “Dat is precies waar we op rekenden”, zegt hij. “Er bestaat geen twijfel over dat hij een zeer getalenteerd coureur is, maar de Formule 1 is meer dan dat. Er zijn veel grote talenten die er toch niet aan te pas komen. Lewis beschikt echter over alle benodigde kwaliteiten.”

Brawn verwacht van Hamilton dat hij de tekortkomingen aanwijst. “We hebben hem duidelijk gemaakt dat we hem als deel van de oplossing zien van onze problemen”, aldus de Brit. “Hij geeft ons referentiepunten. Constructieve kritiek is altijd welkom om het team vooruit te helpen.”

Volgens Brawn is Mercedes op de juiste weg. “We hebben een grote stap gezet ten opzichte van vorig jaar”, stelt hij. “De herschikking van de aerodynamica-afdeling is goed uitgepakt. Er zijn veel bemoedigende signalen. We weten wat ons te doen staat en Lewis kan ons daarbij helpen.”