Mercedes-teambaas Ros Brawn denkt te weten waarom zijn formatie niet op een niveau presteert dat vergelijkbaar is met dat van de andere topteams: “We zijn niet sterk genoeg op het technische vlak.”

“Dat we niet zo succesvol zijn als we ambiëren, komt omdat we op het technische vlak niet sterk genoeg zijn”, legt Brawn uit aan Motorsport-Total.

“We hebben op het moment niet genoeg technische mogelijkheden om met Red Bull, McLaren en Ferrari te concurreren, maar we nemen maatregelen om daar verandering in te brengen”, benadrukt de teambaas.

Brawn ziet wat dit betreft ook al wel vooruitgang bij Mercedes, al realiseert hij zich tevens dat dit niet iets is dat over één nacht ijs gaat. “Zulke progessie maak je stap voor stap en seizoen voor seizoen. We zullen volgend jaar daarom ook sterker zijn en er beter voor staan dan nu.”

De Engelsman beklemtoont echter dat dit niet betekent dat Mercedes het huidige seizoen al heeft afgeschreven: “We hebben de hoop nog niet opgegeven met de MGP W02 en blijven onze best doen de auto te verbeteren.”